Spring til indhold

Grundejerforeningen 126 Tornby

Hundeloven i Danmark

Hundeloven i Danmark

I Danmark kræver loven, at man fører sin hund i snor eller har fuldt herredømme over den. Loven siger også, at hunde skal føres i snor på offentlig strand i sommerhalvåret.

Loven kræver desuden, at hunde på størrelse med tyske hønsehunde, pointere, settere eller derover føres i bånd, holdes indelukket eller forsvarligt bundet fra kl. 18 til kl. 6.

Endelig siger loven, at det er ejerens opgave at sørge for, hunden ikke strejfer om.

Grundejerforeningens bestemmelser

Af hensyn til den enestående vildtbestand har grundejerforeningen ønsket at skærpe disse bestemmelser yderligere. I foreningens ordensreglement, der senest blev vedtaget på generalforsamlingen i 2008, slås det fast, at hunde, der går løs, ikke kan tolereres.

Derfor er det ikke i orden at slippe hunden løs – uanset om man færdes på veje, stier, i klitten eller på stranden.

Uanset om din hund er lille, langsom og lodden – eller stor, doven og tandløs, så er det asocialt og imod grundejerforeningens bestemmelser at slippe hunden løs.

Og på stranden er det direkte ulovligt i sommerhalvåret.

Hundeejere bør vise hensyn

Hunde, der føres i snor, som kan forlænges helt op til 5 meter, kan også skræmme områdets dyrebestand, hvis ikke de kontrolleres. Sørg derfor altid for at holde din hund på veje og stier.

Selvom hunde føres i snor, kan de godt virke truende både på børn og voksne. Sørg derfor altid for at holde din hund i ekstra kort snor, når du møder nogen.

Når hunden skal aflevere sin afføring, bør du som hundeejer tænke på, at veje, stier og strand betrædes af andre mennesker. Medbring derfor altid en pose, så hundens afføring kan fjernes.

Tak, fordi du som hundeejer adlyder lovgivningen og grundejerforeningens bestemmelser. Tak, fordi du indretter dig efter flertallets holdning.

Venlig hilsen

Rolf Nordsborg

Formand